preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornje Vrapče Zagreb

 

 

Ukratko o projektu

Projekt učenika razredne nastave Družimo se i čitamo zamišljen je kao međurazredni susret učenika prvih i četvrtih razreda u kojem stariji učenici pomažu mlađima. Svaki ovakav događaj vezan je uz određenu temu. Učenici četvrtih razreda čitaju svojim mlađim prijateljima odabrane tekstove. Učenici su podijeljeni u skupine tako da svaka skupina ima jednog učitelja-četvrtaša koji im pomaže u radu. Nakon čitanja slijede zajedničke aktivnosti poput crtanja, izrade plakata, igranja igara...Na kraju druženja učenici predstavljaju svoje radove i pišu dojmove o zajedničkom radu.

Ovim se projektom povezuju stariji i mlađi učenici škole, a djeca se uče suradnji i međusobnom pomaganju. Njime škola jača duh zajedništva među učiteljima i učenicima. Projekt se je počeo provoditi šk. god. 2012./2013., a osmislila ga je učiteljica razredne nastave Andrea Škribulja Horvat.

 

Učenici četvrtog a i prvih razreda razgledavaju plakate koje su zajednički napravili u druženju održanom povodom stogodišnjice izdanja Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića.


Aktivnosti u školskoj godini 2013. / 2014.

Ponovno se Družimo i čitamo. U ovoj su školskoj godini u projekt uključeni učenici prvih, drugih i četvrtih razreda. 

Pridruživši se akciji knjižnica naziva Čitajmo zajedno učenici četvrtog b i prvih razreda družili su se i čitali zajedno igrokaze. Ovaj je susret održan u Mjesecu hrvatske knjige.

 

Sljedeće druženje bilo je vezano uz temu prometa. Vesele stihove i zagonetke o prometu prvašima su čitali učenici četvrtog a razreda. Nakon čitanja mlađi su učenici uz pomoć starijih izradili veliki prometni plakat s vozilima, raskrižjem, školom i prometnim znakovima.

 

U mjesecu radosnog isčekivanja učenici drugih razreda čitali su prvašima priču Nade Iveljić Božićna bajka. Priču su osim izražajnog čitanja obogatili i rekvizitima. Nakon čitanja zajedno su izradili plakat sa šumski životinjama koje popravljaju ratom razorenu crkvu u predbožićno vrijeme.

 


Aktivnosti u školskoj godini 2014./2015.

Uključivši se u manifestaciju knjižnica Čitajmo naglas učenici 2. a razreda družili su se i čitali s učenicima 5. b razreda. Prvo druženje u ovoj školskoj godini održano je u školskoj knjižnici 23. listopada 2014. godine. Peti je razred čitao drugom igrokaze i priče, a drugi je razredi petom priredio nekoliko pjesama za čitanje. Ovi su se razredi družili u zajedničkom čitanju već prošle školske godine. Tema ovog prvog zajedničkog čitanja bila je ljubav.

S učenicima 3. b razreda Osnovne škole grofa Janka Draškovića družili su se naši učenici 2. a razreda i njihova učiteljica Andrea Škribulja Horvat. Upoznali su se s đacima, učiteljicom Gordanom Horvat Margetić i ravnateljem susjedne škole. Nakon upoznavanja podijelili su se u grupe i izrađivali umne mape na temu Knjige su dobre. Ova je tema bila povodom za druženje učenika dvaju susjednih škola u Mjesecu hrvatske knjige. Susret je održan 5. studenog 2014. godine.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 8. 2011.

Ukupno: 843048
Ovaj mjesec: 1075
Ovaj tjedan: 81
Danas: 9

free counters

 

 

 

Trenutno online

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornje Vrapče Zagreb / Vrapčanska 188, HR-10000 Zagreb / os-gornjevrapce-zg.skole.hr / ured@os-gornjevrapce-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju