preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gornje Vrapče Zagreb

 > Knjižnica
 

U školsku ste knjižnicu dobrodošli:

utorkom od 11:30 do 17:30

ostale dane od 8:30 do 14:30 

 

knjižničarka: Ani Grbin Janović, prof. (ani.grbin-janovic@skole.hr)

tel.: 01 3484 963

Pretraživanje fonda knjižnice

U elektroničkom katalogu možete pretraživati knjižni fond naše knjižnice.

  Knjižnični katalog

Osnovni podaci o knjižnici

Knjižni fond broji: 4632 knjige (2708) naslova  i 54 jedinice neknjižne građe. Knjižnica ima deset sjedećih mjesta za učenike i jedno računalo za potrebe korisnika. Korisnici su učenici i zaposlenici škole.

Izvadak iz "Pravilnika o radu školske knjižnice"

Učenici mogu posuditi najviše dvije knjige odjednom i to na rok od 14 dana (posuđuju najviše jedan lektirni naslov u isto vrijeme). Za sve knjige, osim lektirnih, moguće je produžiti rok posudbe. U slučaju kašnjenja za učenike od trećeg do osmog razreda naplaćuje se zakasnina u vrijednosti 0,20 kn po danu i po knjizi.

Što možemo raditi u školskoj knjižnici?

U školskoj  je knjižnici  pored posudbe knjiga moguće tražiti pomoć u različitim školskim zadacima, sudjelovati na pričaonicama priča, likovnim radionicama i projekcijama filmova te provoditi vrijeme u izradi domaćih zadataka. Moguće je i služiti se računalom, ali isključivo za potrebe učenja.

Što ukoliko je traženi naslov posuđen?

Na portalu eLektire https://lektire.skole.hr/ možete pronaći 74 lektirna naslova za osnovnu školu s puno dodatnih sadržaja i različitih formata prikladnih za čitanje na različitim uređajima. Za učenike s teškoćama u čitanju postoje audio snimke (iako ne svih djela). Potrebna je prijava s aai@edu identitetom.


vijesti

Knjižnica
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 8. 2011.

Ukupno: 843177
Ovaj mjesec: 1204
Ovaj tjedan: 210
Danas: 1

free counters

 

 

 

Trenutno online

CMS za škole logo
Osnovna škola Gornje Vrapče Zagreb / Vrapčanska 188, HR-10000 Zagreb / os-gornjevrapce-zg.skole.hr / ured@os-gornjevrapce-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju